Postura dreptă a Regelui Mihai

Este o zi specială. Este ziua Regelui Mihai al României. Mulţimea se adună în faţa palatului Elisabeta pentru a-l vedea şi ai ura toate cele bune. Dintr-o dată apare la balcon un om bătrân şi înalt.

Deşi au trecut 93 de ani, aceştia nu şi-au pus amprenta asupra ţinutei Regelui Mihai.  Mulţi oameni la vârsta sa deja au ca „prieten de nădejde” clasicul baston sau pământul nu mai este o privelişte străină pentru ei. El încă priveşte lumea drept.

Şi o priveşte cu nişte ochi mici şi ascunşi, dar cu o privire curioasă şi mereu atentă. Cu urechile mari ascultă tot în jur, uneori apărându-i cate un zâmbet pe chipul brăzdat de semnele bătrâneţii şi a istoriei.

Cu mâinile mari şi groase salută mulţimea care a venit să-l vadă şi să-i ureze sănătate.

Dintr-o dată se aude o voce joasă, îmbătrânită din care dacă nu te concentrezi pe fiecare cuvânt este greu să distingi ce spune.

Istoria nu a fost chiar blândă cu el. Povara timpului se vede pe chipul lăsat şi pătat. Când nu schiţează zâmbetul său discret  colţul gurii se lasă iar el capătă acea mască de seriozitate şi curiozitate, gândindu-se mereu la timpul trecut dar întrebându-se mereu şi la viitor.

 VĂ MULŢUMESC ŞI VĂ MAI AŞTEPT ! 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s