Donează sânge, fii erou!

FACT: Știați că o singură pungă de sânge poate salva până la 3 vieți. 

Lipsa sângelui din spitalele din România este un lucru ce ar trebui să ne îngrijoreze, chiar și pe cei un pic mai egoiști dintre noi. Știu că mulți se gândesc că de ce să doneze din sângele lor pentru niște străini. Păi atunci să punem invers problema. Poate tu sau cineva din familia ta ați avut  un accident sau o boală, și aveți nevoie de sânge sau de componente din sânge ( da ai citit bine „componente din sânge” pt că din sângele donat se extrag și alte substanțe foarte necesare). Dar stai, în spital nu există sânge de care ai tu nevoie. Și atunci, poate totuși te gândești că era mai bine dacă tot erai un om apt pt a dona ( proceduri simple pt donare sânge și cine poate – click pt a afla), să fi mers până la Centrul de Transfuzii de la tine din zonă și să fi donat o pungă de sânge pentru că la momentul respectiv chiar nu aveai nimic de pierdut, nici măcar timp. Sângele donat se regenerează. Acuma din păcate riști să pierzi ceva. Așa că trecând direct la subiect, vă propun o campanie ( denumirea în titlu) care are un logo super tare :D.

FASMR (Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România) reprezentați prinSSMT – Societatea Studenților în Medicină din Timișoara; SSMT (Societatea Studenților în Medicină din Timișoara) reprezentați prin SCOPH – Comitetul Permanent pentru Sănătatea Publică și SCOPH (Comitetul Permanent pentru Sănătatea Publica) reprezentat prin studenții mediciniști din anul I până în anul VI. Ei sunt cei care vă propun ”să senzibilizăm populaţia cu privire la actul donării de sânge, prin organizarea periodică de campanii de donare de sânge. Să creștem nivelul de conștientizare despre efectele grave care rezultă din lipsa acută de sânge şi în acelaşi timp să mobilizăm cât mai mulţi semeni să răspundă apelului nostru şi să vină să doneze sânge într-un număr cât mai mare în timpul campaniilor organizate de noi, dar şi în afară acestora”  așa cum o spun chiar ei.

”Efortul nostru este constant de-a lungul anului și în afara campaniilor, pe lângă pregătirea constantă încercăm să facem cunoscut în cadrul populației tării noastre importanța actului donării, sângele fiind folosit atât în cazuri acute (operații pentru politraumatisme etc.) cât și în cazuri cronice (pacienți cu anumite boli hematologice). Prin munca noastră încercăm să ducem Timișoara la un nivel europen în ceea ce privește procentul de donatori din populație astfel să devenim din nou un oraș pilot în România și un model demn de urmat.”

Trebuie să conștientizăm că sunt mulți oameni care la ora aceasta au nevoie de sânge sau de componente din acesta. Trebuie să conștientizăm că nu este periculos, din contra, nu este dureros, și că este un lucru extrem de necesar pe care doar eu, tu sau alte persoane sănătoase din jurul nostru îl pot oferi atât de ușor. Eu te invit dragă cititorule, să mergem ( eu merg) să donăm măcar o pungă de sânge dacă putem și în același timp să transmitem mai departe către rude, prieteni, amici, colegi, dușmani că AVEM NEVOIE DE SÂNGE ÎN SPITALE și să mergem să donăm. 

Sub imag. campaniei aveți un link cu mai multe info. oficiale depre proiect.

Vă mulțumesc, și vă mai aștept!

 

sange

Info oficială campanie

sange 2

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s